Autor

Autor

Aici poate fi textul referitor la autor

free e-books

MARILE SPERANȚE de Charles Dickens

''Marile Speranțe'' este un roman scris de Charles Dikens. Este văzut ca unul dintre cele mai bune și mai complexe romane ale sale. A constituit un timp îndelungat baza pentru numeroase proiecte cinematografice. ''Marile speranțe'' este un roman scris într-un stil semi- autobiografic, în care Pip, un orfan, își povestește viața începând cu etapa copilăriei și ajungând până la perioada maturității. Această operă poate fi considerată o autobiografie a lui Dickens însîși, care prin vocea personajului din roman, își conturează o parte din experiența vieții sale de scriitor și om.

TESS D'UBERVILLE de Thomas Hardy

Romanul ''Tess d'Uberville'' urmărește povestea unei fete simple, din mediul rural,ai cărei părinți descoperă că ar fi urmașii familiei D'Uberville, o dinastie cu un nume puternic, care a domnit într-o zonă vecină, și care, din nefericire s-a stins acum câțiva ani...
În speranța că aceste informații vor fi de folos și îi vor ajuta să înfrângă sărăcia, părinții fetei o trimit pe meleaguri vecine, către locuința unor pretinși D'Uberville, crezând că aceștia, încântați de descoperirea altor ramuri ale familiei lor, se vor arăta dornici să-i ajute.Însă din acest moment începe drama acestei fete care trebuie să-și ducă traiul într-o lume plină de prejudecăți.
În ciuda consistenței sale, romanul este captivant și pentru faptul că reprezintă o lecție de viață, alternată din loc în loc, cu analogii biblice și mitologice, cunoscute sau mai puțin cunoscute care pot fi regăsite și în viața de zi cu zi.

MANASTIREA DIN PARMA de Stendhal

manastirea din parma.jpg
volumul1.doc  1.24MB
VOLUMUL2.doc  1.26MB
Stendhal, pe numele său adevărat Henri-Marie Beyle, a fost un scriitor francez renumit pentru finețea analizei sentimentelor personajelor sale și pentru lipsa intenționată de sensibilitate a stilului său.

ROȘU ȘI NEGRU de Stendhal

''Roșu și negru'' ,subtitlu: „Cronica anului 1830”, este un roman psihologic, în două volume, scris de Stendhal și publicat în 1830. Acțiunea se desfășoară în perioada septembrie 1826 - iulie 1831 și relatează încercările unui tânăr de a-și depăși condiția socială de țăran ptrintr-o combinație de talent, muncă, decepție și ipocrizie, doar pentru a se găsi trădat de propria pasiune.

ANNA KARENINA de Lev Tolstoi

''Anna Karenina'' este un roman scris de Lev Tolstoi și publicat în foiletoane, în intervalul 1875 - 1877. Cu „Anna Karenina”, atenția lui Tolstoi se îndreaptă spre viața contemporană. În raport cu „Război și pace”, aici sfera de realități și probleme se restrange: este un roman al vieții de familie. „Anna Karenina” este considerat cel mai „cinematografic” roman al lui Tolstoi, beneficiind de numeroase ecranizări.
Roman realist ,modern ,desfășurat pe trei planuri paralele,Anna Karenina este centrat pe cele trei personaje cu cea mai mare încărcătură afectivă: Anna si Alexei -nume dedublat de scriitor -pe de o parte soțul legitim, Alexandrovici ,iar pe de altă parte ,Vronski în care eroina investește esențialul până la renunțarea partială a fiului Serioja și,în final ,până la renunțarea totală de sine.

UN VEAC DE SINGURĂTATE de Gabriel Garcia Marquez

Romanul ''Un veac de singuratate'' este, indiscutabil, o capodoperă a scrisului autorului
G.G.Marquez, o carte despre care ziarul Le Monde scria că „a atins expresia perfectă,
cea mai patetică a singurătății omului sud-american".
Această scriere îmbogățește literatura universală cu o viziune modernă asupra lumii, mediată printr-o construcție epică barocă, fuziune de real și fantastic, ce vizează deopotrivă realități sociale, politice, istorice și spirituale ale unui spațiu de cultură hispanică.
Critica literară a situat formula epică a romanului în categoria „suprarealismului
folcloric și a realismului magic", tocmai datorită acestei coexistențe de elemente
care asigură și originalitatea cărții.

Substanța textului o formează prezența a două planuri de facturi diferite: un
prim-plan care surprinde povestea familiei Buendia și a satului pe care aceasta îl
întemeiază, și un al doilea, dezvoltat ca o permanentă anexă la cel dintâi, planul
semnificațiilor care proiectează evenimentele într-o parabolă a reeditării experienței omenirii, de la prima revelație până la apocalipsă.

MUNTELE VRĂJIT de Thomas Mann

I-au trebuit zece ani lui Thomas Mann pentru a termina romanul privit de mulți drept capodopera sa absoluta : Muntele Vrajit, publicat in 1924, care dincolo de narațiune și personaje era o expresie a luptei între valorile liberale și cele conservatoare.
Acţiunea vizează destinul lui Hans Castorp, un inginer aspirant. În timpul unei vizite pe care o face vărului său Joachim Ziemssen, bolnav de tuberculoză, la sanatoriul „Berghof” Hans Castop face cunoştinţă cu un mediu complet diferit de cel din care provine. O lume în care timpul şi-a pierdut relevanţa, în care evenimentele cruciale precum moartea sunt ignorate iar fiecare personaj trăieşte în propriul său microunivers, bucurându-se de libertatea pe care boala i-o oferă.

MEIN KLAMPF de Adolf Hitler

Mein Kampf (Lupta Mea) este o carte scrisă de Adolf Hitler în două volume:

Eine Abrechnung, publicată pe 18 iulie 1925
Die nationalsozialistische Bewegung (Mișcarea Național-Socialistă), publicată în 1926
Eine Abrechnung este alcătuită din 12, iar Die nationalsozialistische Bewegung este alcătuită din 15 capitole.

Hitler a dictat cartea când a fost ținut prizonier la Landsberg în Germania. Cartea a fost dactilografiată de Rudolf Hess. "Mein Kampf" este o operă autobiografică, dar și o platformă program a nazismului, mai ales al doilea volum. Se cuprind aici unele "soluții" la problema evreiască. Mein Kampf a reprezentat și încă reprezintă pentru naziștii și neo-naziștii din Al Doilea Război Mondial și azi bazele național-socialismului.
Recieve news about this website directly to your mailbox
Partea de jos a paginii web
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one